Program katoličkog vjerskog odgoja

Program katoličkog vjerskog odgoja provodi se u našem vrtiću na objektu Vrbani 2 od rujna 2020. godine. Provodi se kao cjeloviti 10-satni program, a namijenjen je djeci od 3 godine života do polaska u školu. 
U redoviti odgojno obrazovni program integrirani su elementi katoličkog vjerskog odgoja, gdje se indirektno, kroz igru, u djetetu potiče ljubav prema istini, dobroti i životu. Tako se na spontan i blag način, poštujući dječju prirodu, njeguje i duhovna dimenzija djeteta. Pažljivo osmišljeni poticaji i aktivnosti uče dijete ljubiti i poštovati sebe i druge, ujedno ga odgajajući za odgovornost prema cijelome svijetu.
Kroz program vjerskog odgoja djeca povezuju događanja iz njihove neposredne stvarnosti (obitelji i vrtića) s događanjima vezanim uz liturgijsku godinu (vrijeme Došašća, Uskrs i sl.)
U sobi dnevnog boravka uz postojeće centre aktivnosti, osmišljen je i centar za vjerski odgoj -“vjerski kutić” u kojem se nalazi: biblija, slikovnice religioznog sadržaja, umetaljke, slagarice, puzzle, lotta sa vjerskim sadržajem. Osim standardne opreme soba dnevnog boravka sadržava: križ, svijeću, svete slike i ostale simbole koji moraju odgovarati estetskim mjerilima kršćanske sakralnosti i biti prikladni veličini centra.
Voditelji katoličkog vjerskog odgoja su odgojitelji sa završenim teološko- katehetskim doškolovanjem i kanonskim mandatom kojeg izdaje dijecezanski biskup, odnosno mjesni ordinarij.

   

 

   

 

  

Ispiši stranicu