Integrirani sportski program

Integrirani sportski program provodi se u našem vrtiću na objektu Vrbani 2.
Provodi se kao cjeloviti 10-satni program.
Treninzi se provode u jutarnjim satima, tri puta tjedno s kineziologom i odgojiteljima u trajanju od 45 do 60 minuta. Djeca vježbaju u dvorani te na vrtićkom dvorištu.
Dvorana je bogato opremljena spravama i rekvizitima za tjelesno vježbanje koje odgovaraju propisanim standardima i sigurnosti djece. Također, u sobi dnevnog boravka uz postojeće centre aktivnosti, oformljen je sportski centar u kojem djeca svakodnevno mogu istraživati svoje mogućnosti, sposobnosti i afinitete.

Integrirani sportski program temelji se na razvoju motoričke pismenosti djece i stvaranju navika vezanih uz kretanje i usvajanju zdravih stilova života. Osim igre djeca uče slijediti upute, uvježbavaju koncentraciju, samodisciplinu i timski rad. U provođenju programa nismo orijentirani na sportske rezultate i natjecanje već na cjelokupan razvoj djeteta predškolske dobi.
Uz svakodnevnu aktivnost tjelesnog vježbanja sportskim programom su predviđeni i izleti, posjete sportskim klubovima, druženje sa sportašima, sudjelovanje u različitim sportskim manifestacijama, ljetovanja, zimovanja i dr.
Voditelji programa su odgojitelji koji imaju stručne kompetencije i potvrdu za voditelja kinezioloških aktivnosti djece rane i predškolske dobi. Pristup stručnjaka neposrednom odgojno-obrazovnom radu temelji se na integraciji tjelesnog vježbanja s ostalim područjima (komunikacija, glazba, stvaralaštvo, istraživanje i dr.) kako bi se zadovoljila djetetova priroda za učenjem, odnosno njegov cjeloviti razvoj. Integrirani pristup omogućuje da dijete shvati i doživi sport kao dio svakodnevnog života.


Ispiši stranicu